Airconditioning kopen

Airconditioning kopen

 

Tegenwoordig is airconditioning niet alleen een luxe, maar bijna een noodzaak. Waar airco systemen een aantal jaar geleden nog als een luxe werden gezien, zijn ze nu een essentieel onderdeel van comfortabel wonen. Als je overweegt om airconditioning te kopen, is het belangrijk de juiste keuze te maken.

Airconditioning biedt niet alleen verkoeling tijdens hete zomerdagen, maar kan ook helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Met een gemiddelde levensduur van 10 tot 15 jaar is het een investering die zowel op korte als lange termijn voordelen biedt. Met de veranderende klimaatpatronen wordt het steeds belangrijker om je huis te kunnen koelen.

Hier lees je een aantal belangrijke redenen waarom airconditioning kopen voor jou interessant is.

Waar moet je op letten?

Waar moet je op letten?

Voor de aankoop van airconditioning is het belangrijk om rekening te houden met verschillende aspecten om ervoor te zorgen dat de installatie aan je behoeften voldoet en efficiënt functioneert. Hier zijn een aantal belangrijke punten om in gedachten te houden:

 • Capaciteit en grootte: Zorg ervoor dat de capaciteit van de airco overeenkomt met de grootte van de ruimte die je wilt koelen of verwarmen. Een te kleine unit zal niet effectief zijn, terwijl een te grote unit onnodig energie verbruikt.

 • Energie-efficiëntie: Let op het energieverbruik en de energie-efficiëntie van de airconditioning. Kies voor modellen met een hoge energie-efficiëntieklasse (bijvoorbeeld A++ of A+++) om de operationele kosten en de impact op het milieu te minimaliseren.

 • Type installatie: Overweeg welk type airconditioning het beste bij je woning past. Er zijn verschillende opties, zoals split-units, multi-split-units en monoblocks (airconditioning).

 • Geluidsniveau: Let op het geluidsniveau van de airco, vooral als deze in een slaapkamer of studeerkamer wordt geplaatst. Kies voor een model met een laag geluidsniveau om overlast te voorkomen.
 • Installatie en onderhoud: Overweeg de installatievereisten en het onderhoudsgemak. Regelmatig onderhoud is essentieel om de efficiëntie en levensduur van de airco te behouden.

 • Extra functies: Sommige airconditioners bieden extra functies zoals luchtfiltering, ontvochtiging en compatibiliteit met slimme thuissystemen. Bedenk welke functies waardevol zijn voor jouw specifieke behoeften.

Wat zijn de voordelen bij het kopen van een airconditioningsysteem.

Wat zijn de voordelen bij het kopen van zonnepanelen?

 • Verhoogt het comfort in je woning gedurende warme dagen.

 • Verbetert de luchtkwaliteit in je huis door filters die stof en pollen uit de lucht halen.

 • Mogelijkheid tot verwarmen in de winter als je kiest voor een model met een warmtepomp.

 • Je krijgt mogelijk subsidies of belastingvoordelen van de overheid bij de aanschaf van energiezuinige modellen.

 • Verhoogt de waarde van jouw woning en kan de verkoopbaarheid versnellen.

 • Zorgt voor een betere nachtrust door een aangename slaapkamertemperatuur.

 • Vermindert de aanwezigheid van insecten en parasieten in je huis.

 • Energiezuinige modellen kunnen leiden tot besparingen op je energierekening, vooral als je ze gebruikt ter vervanging van minder efficiënte koelmethodes.

 • Je draagt bij aan een beter milieu door te kiezen voor modellen met een laag energieverbruik en milieuvriendelijke koelmiddelen.

 • Geeft jou controle over het binnenklimaat, onafhankelijk van externe temperatuurschommelingen.

Airco’s kopen in 6 stappen

Airco’s kopen in 6 stappen

Bij Zonniggroen streven we ernaar alles zo eenvoudig mogelijk te houden, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. In 6 eenvoudige stappen begeleiden wij je van offerte naar de installatie van je airconditioningsysteem, die gegarandeerd zorgt voor comfort en een passend klimaat.

Overweeg je een airconditioningsysteem aan te schaffen of ben je nog niet zeker? Het is altijd goed om te weten waar je aan toe bent. Om die reden hebben we het hele proces van offerte tot montage van het systeem in jouw ruimte hieronder uitgeschreven. Zo ben je perfect voorbereid op jouw aankoopproces bij Zonniggroen!

1. De offerte

De eerste stap begint bij het maken van een passende offerte. Vanaf het eerste moment dat je in contact bent met ons, heb je één vast contactpersoon waar je alles aan kunt vragen om uiteindelijk de perfecte oplossing in de offerte te ontvangen. Na akkoord op deze offerte is het meeste werk voor je gedaan en gaan wij voor je aan de slag.

2. Werkvoorbereiding en opdrachtbevestiging

Na een dubbelcheck van de offerte door onze werkvoorbereiding ontvang je een opdrachtbevestiging en bijbehorende aanbetalings factuur.

3. De planning

De installatie van de airco’s wordt altijd in overleg gepland. Eén van onze medewerkers neemt contact met je op en samen bekijken we welke datum het meest geschikt is. Je hoeft dan niet de gehele dag thuis te blijven. Je ontvangt een tijdsindicatie waardoor het beperkt wordt tot een ochtend of een deel van de middag.

4. De inkoop van jouw installatie

Om je de beste kwaliteit te kunnen bieden, kopen wij de onderdelen van jouw installatie pas in na de opdrachtbevestiging. Op deze manier kunnen wij de nieuwste materialen gebruiken tijdens de montage waardoor we je de beste kwaliteit kunnen garanderen.

5. Montage en betaling

De dag van de installatie is aangekomen. Vandaag begint de verkoeling en comfort, omdat onze monteurs ervoor zorgen dat er een werkend airconditioningsysteem in je woning of kantoor geïnstalleerd is voordat zij weggaan.

Na installatie reken je het airconditioningsysteem af bij de monteur. Om het je makkelijk te maken heeft hij een draagbaar pinautomaat bij zich, zodat je eenvoudig het bedrag kunt pinnen. Het enige dat je hoeft te doen is zorgen dat jouw pinlimiet hoog genoeg is om het bedrag in één keer te kunnen pinnen.

6. Service na aanschaf

Uiteraard houdt het na installatie niet op voor ons. 100% klanttevredenheid is waar wij voor staan! Je kunt altijd contact opnemen met jouw contactpersoon. We helpen je ook graag om de installatie aan te passen op jouw veranderde situatie in de toekomst.