Rendement van zonnepanelen

Rendement van zonnepanelen

Het kopen van zonnepanelen is een investering. Het is dan ook logisch dat je wilt weten of zonnepanelen daadwerkelijk genoeg energie zullen produceren om ze kostenefficiënt te maken. Een van de manieren om dit te bepalen is om te kijken hoeveel elektriciteit een zonnepaneelsysteem over een periode van een jaar zal opleveren. Zonnepanelen leveren voor minstens 25 jaar rendement.

Gemiddelde jaarlijkse opbrengst

Het is moeilijk om precies te zeggen hoeveel een individueel systeem per jaar zal opleveren, aangezien er veel factoren zijn die daar invloed op hebben. Een aantal factoren zijn bijvoorbeeld de grootte van het systeem, de locatie van de woning, de hoek en de efficiëntie van de panelen. Dit heeft allemaal invloed op hoeveel elektriciteit jouw zonnepanelen in een jaar tijd zullen produceren.

Een zonnepaneelsysteem van 3 kW tot 4 kW produceert gemiddeld genoeg energie voor een groot gezinshuis, terwijl een installatie van 2 kW tot 3 kW meestal voldoende is voor kleinere huishoudens. Een gemiddeld 4 kW zonnepaneelsysteem zal per jaar ongeveer 3.400 kWh gratis elektriciteit genereren. Dat is genoeg elektriciteit om het volgende te voorzien van elektriciteit.

  • 4.857 uur de wasmachine te laten draaien
  • 97.143 uur gebruik van de koelkast
  • 1.880 uur water koken in een waterkoker
  • 1.417 uur gebruik van de oven

Hoeveel elektriciteit gaan mijn zonnepanelen genereren?

Onze zonnepanelen-berekenmodule geeft je een inschatting voor de totale jaarlijkse besparingen die jouw panelen kunnen opleveren, evenals een geschatte investering. De totale jaarlijkse besparingen worden uitgewerkt met behulp van het huidig energieverbruik en mogelijk aantal panelen.

Het is belangrijk om de gemiddelde jaarlijkse opbrengst van zonnepanelen te vergelijken wanneer je prijsindicaties ontvangt. Niet alleen de jaarlijkse opbrengst laat zien hoeveel van jouw jaarlijkse elektriciteitsverbruik door zonnepanelen kan worden geleverd, het kan je ook helpen bij het uitrekenen van jouw rendement op de investering.

Jouw zonnepanelen optimaal benutten

De opbrengst van zonnepanelen door gratis energieopwekking is een onderdeel van het rendement dat je zult ervaren. Maar je kunt nog veel meer doen om zonnepanelen optimaal te benutten.

Je kunt jouw huis zo energie-efficiënt mogelijk inrichten. Maak bijvoorbeeld gebruik van energiebesparende lampen. Zorg ervoor dat apparaten zijn uitgeschakeld en niet op stand-by staan. Een stekkerblok met een aan-/uitknop is een aanrader. En gebruik de wasmachine alleen bij een volle lading. Zulke eenvoudige maatregelen kunnen al een groot verschil maken!

Zonne-energie opslaan op een zonnebatterij of accu

Je kunt ook een zonnebatterij of -accu installeren voor jouw zonnepanelen. Een zonne-energie-batterij zal de overtollige elektriciteit opslaan die niet direct in jouw huis nodig is. Deze energie kan dan worden gebruikt op het moment dat jouw vraag naar energie hoger is dan de hoeveelheid die door jouw zonnepanelen wordt geproduceerd. Zonnebatterijen zijn helaas nog prijzig, maar dat gaat in de nabije toekomst veranderen wanneer vanaf 2023 de salderingsregeling gaat teruglopen. Via ons moederbedrijf Verigo installatietechniek kunnen wij je daar al spoedig bij helpen. Schaf je een SolarEdge omvormer aan bij jouw zonnepanelen, dan kunt je die vroeg of laat aansluiten op een accu.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?
Vraag dan nu een offerte aan.

Ook verdienen met zonnepanelen?

  • Verdien gemiddeld € 1200,- per jaar

  • Gegarandeerd de beste Prijs

  • Binnen 2-6 weken geinstalleerd