Types zonnepanelen

Types zonnepanelen

Wij bieden twee types zonnepanelen aan: monokristallijne zonnepanelen en polykristallijne zonnepanelen. De monokristallijne zijn de meest gekozen soort voornamelijk omdat deze esthetisch mooier zijn en de zonnepanelen een hogere opbrengst genereren dan de polykristallijne panelen.

Monokristallijne zonnepanelen

Door vloeibaar silicium gecontroleerd af te laten koelen ontstaat een kristal met een gelijkmatige structuur. Een cilinder met een kristal wordt in het vloeibare silicium gedoopt, waarna het silicium zich naar dit kristal vormt. Dit kristal wordt in dunne plakken gezaagd. Voor deze productiemethode is veel energie nodig.

Door de gelijkmatige structuur van de atomen is het rendement van monosilicium cellen het hoogste onder de silicium-zonnecellen. Cellen van monosilicium zijn rond, of vierkant met afgeronde hoeken. De cellen hebben een egale kleur, donkerblauw/zwart. Cellen van dit type zijn duurder dan de andere, polykristallijne silicium zonnecellen, maar bieden ook een beter rendement.

Monokristallijne zonnepanelen in ons assortiment

Wij hebben verschillende monokristallijne zonnepanelen van de merken AEG en DMEGC in ons assortiment. Alle monokristallijne AEG-panelen die Zonnig Groen levert, zijn voorzien van een PERC-coating. Door deze coating vindt een hogere absorptie van licht plaats, kan extra rendement behaald worden en worden de prestaties van het zonnepaneel verbeterd. Het zonnepaneel levert door de gebruikte technologie ook goede prestaties bij wisselend licht en bewolking. Hierdoor wordt het rendement van de zonne-installatie verhoogd.

Polykristallijne zonnepanelen

Vloeibaar silicium wordt in een vierkante gietvorm gegoten. Door geleidelijke afkoeling ontstaat vast silicium dat uit meerdere kristallen bestaat. De donkere plekken zijn ongestructureerde smeltplekken tussen de verschillende kristallen. Het blok wordt in dunne plakken gezaagd en gebruikt voor zonnepanelen.

Het productieproces is eenvoudiger en goedkoper dan dat van monokristallijn silicium. Door de minder gelijkmatige structuur van de atomen is het maximale rendement van polykristallijne cellen lager dan van monokristallijne cellen. De cellen zijn vierkant en de kristallen zien eruit als scherven. De cellen hebben een blauwe kleur. Daarom worden deze panelen veel ingezet op platte daken en op platte dakoppervlakten waar veel ruimte beschikbaar is.

Polykristallijne zonnepanelen in ons assortiment

Wij hebben polykristallijne zonnepanelen van AEG in ons assortiment. Doordat het productieproces van polykristallijne zonnepanelen minder tijd kost dan het productieproces van monokristallijne zonnepanelen, zijn de polykristallijne zonnepanelen lager in prijs.

Glas-Glas zonnepanelen

Glas-glas zonnepanelen zijn een speciale uitvoering van monokristallijne zonnepanelen. Wij hebben de 330 Wp glas-glas zonnepanelen van AEG in ons assortiment. De voordelen van glas-glas zonnepanelen ten opzichte van andere panelen zijn:

  • Grootste belastbaarheid van mechanische invloeden van buitenaf;
  • Grote resistentie tegen weersinvloeden, o.a. beter bestand tegen hagel;
  • Betere bescherming tegen prestatievermindering.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?
Vraag dan nu een offerte aan.

Ook verdienen met zonnepanelen?

  • Verdien gemiddeld € 1200,- per jaar

  • Gegarandeerd de beste Prijs

  • Binnen 2-6 weken geinstalleerd