Zonnepanelen op schuine daken

Zonnepanelen op schuine daken

Anders dan bij een plat dak heb je bij een schuin dak weinig keus voor de hellingshoek. Schuine daken zijn echter net zo geschikt voor zonnepanelen als platte daken.

De diversiteit in daken zorgt automatisch voor het bestaan van verschillende soorten bevestigingsmaterialen en montagemogelijkheden. Voor de montage van zonnepanelen op een schuin dak wordt er overwegend gebruik gemaakt van dakhaken. Daarentegen wordt voor zonnepanelen op een plat dak juist gebruik gemaakt van lichtgewicht montagesysteem met ballast. Eén simpel antwoord op de vraag: ‘Hoe worden zonnepanelen geïnstalleerd?’ kunnen wij je dus niet direct geven. Wat wij wel kunnen, is je per type dak uitleggen hoe zonnepanelen worden bevestigd.

Voor elk dak een oplossing

De bevestigingsmaterialen van zonnepanelen op schuine daken die wij gebruiken, zijn van het merk Van Der Valk. Dit systeem is gemaakt van aluminium en RVS en is daardoor extra sterk. De verstelbare dakhaak zorgt voor een lijnrechte installatie van zonnepanelen op jouw dak en een strak design. De rails worden op maat gezaagd en afgewerkt. De haken zijn lichtgewicht en verstelbaar, waardoor geen druk op de dakpan van een schuin dak wordt uitgeoefend.

Zonnig Groen heeft voor bijna elk type dak een oplossing! We onderscheiden de volgende type daken:

Rendement schuin dak

Bij een schuin dak is het rendement optimaal bij een hellingshoek van 38° graden op het zuiden gericht. Echter levert een ligging naar het oosten, met een hellingshoek van 40° graden ook substantieel rendement. In een ideale situatie levert de installatie rond de 850 kWh per jaar bij een vermogen van 1000 Wp. Pal oost met een hellingshoek van 30° graden levert nog steeds ruim 700 kWh per 1000 Wp geïnstalleerd vermogen op.

Hieronder hebben wij voor je een overzicht gemaakt wat de rendementsverwachting is per ligging van de zonnepanelen.

Ligging Rendement
Zuiden 95% rendement
Westen 85% rendement
Oosten 85% rendement
Noorden 60% rendement

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?
Vraag dan nu een offerte aan.

Ook verdienen met zonnepanelen?

  • Verdien gemiddeld € 1200,- per jaar

  • Gegarandeerd de beste Prijs

  • Binnen 2-6 weken geinstalleerd