Zonnepanelen kopen

Zonnepanelen kopen

Tegenwoordig zijn zonnepanelen erg populair. Daar waar je tien jaar geleden nog verbaasd op keek als je zonnepanelen zag, zijn ze nu bijna niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Als je overweegt om zonnepanelen te kopen, wil je natuurlijk de beste beslissing nemen.

Zonnepanelen zijn een investering voor minstens 25 jaar rendement met een gemiddelde terugverdientijd van 6 jaar. Met de huidige energieprijzen loont het zeker om deze investering doen, maar dat is niet het enige voordeel!

Hier leest je een aantal belangrijke redenen waarom zonnepanelen kopen voor jou interessant is.

Waar moet je op letten?

Waar moet je op letten?

Er zijn een aantal dingen waar je goed op moet letten bij het kopen van zonnepanelen. Immers heeft niet elk dak de perfecte ligging of mogelijkheid voor zonnepanelen. Het is belangrijk om de volgende randvoorwaarden in gedachten te houden;

 • Een rendabele ligging van de zonnepanelen is nagenoeg altijd mogelijk. Ligging op het noorden is ook mogelijk. Echter niet bij schuine daken met een hellingshoek van meer dan 10%.
 • Schaduwvorming op het dak kan zorgen voor aanzienlijk rendementsverlies.
 • Een zonnepaneel is gemiddeld 1,6 meter lang en 1 meter breed. Het oppervlakte per paneel komt zo op gemiddeld 1,6 m2. Jouw dak moet groot genoeg zijn voor de installatie van enkele panelen om het rendabel te maken.

Wat zijn de voordelen bij het kopen van zonnepanelen?

Wat zijn de voordelen bij het kopen van zonnepanelen?

 • Bezuiniging op energierekening voor minstens 25 jaar;
 • Je krijgt 21% Btw terug van de overheid bij aanschaf;
 • Gemiddelde terugverdientijd van 6 jaar;
 • De waarde van jouw woning zal stijgen;
 • Kans op snellere verkoop van jouw woning;
 • Gemiddeld 14% rendement op jouw spaargeld, meer dan bij de bank;
 • Je draagt bij aan een beter milieu;
 • Je bent niet afhankelijk van fossiele brandstoffen en prijsschommelingen die vaak voorkomen.

Zonnepanelen kopen in 6 stappen

Zonnepanelen kopen in 6 stappen

Bij Zonnig Groen houden we alles het liefst zo simpel mogelijk, zodat je weet waar je aan toe bent. In 6 eenvoudige stappen nemen wij je mee van offerte naar de geplaatste zonnepaneleninstallatie die naar 100% tevredenheid zorgt voor besparing op jouw energierekening.

Heb je besloten zonnepanelen aan te schaffen of twijfel je nog? Het is altijd prettig om te weten waar je aan toe bent. Om die redenen hebben wij het gehele proces van offerte tot montage op jouw dak hier onder uitgeschreven. Zo heb je een goede voorbereiding op jouw aankooptraject bij Zonnig Groen!

1. De offerte

De eerste stap begint bij het maken van een passende offerte. Vanaf het eerste moment dat je in contact bent met ons, heb je één vast contactpersoon waar je alles aan kunt vragen om uiteindelijk de perfecte oplossing in de offerte te ontvangen. Na akkoord op deze offerte is het meeste werk voor je gedaan en gaan wij voor je aan de slag.

2. Werkvoorbereiding en opdrachtbevestiging

Na een dubbelcheck van de offerte door onze werkvoorbereiding ontvang je een opdrachtbevestiging en bijbehorende factuur. Pas nadat de installatie naar volle 100% tevredenheid geplaatst is hoef je deze te betalen.

3. De planning

De installatie van de zonnepanelen wordt altijd in overleg gepland. Eén van onze medewerkers neemt contact met je op en samen bekijken we welke datum het meest geschikt is. Je hoeft dan niet de gehele dag thuis te blijven. Je ontvangt een tijdsindicatie waardoor het beperkt wordt tot een ochtend of een deel van de middag.

4. De inkoop van jouw installatie

Om je de beste kwaliteit te kunnen bieden, kopen wij de onderdelen van jouw installatie pas in na de opdrachtbevestiging. Op deze manier kunnen wij de nieuwste materialen gebruiken tijdens de montage waardoor we je de beste kwaliteit kunnen garanderen.

5. Montage en betaling

De dag van de montage is aangebroken. Vandaag kan de besparing beginnen doordat onze monteurs ervoor zorgen dat er een werkende installatie op je dak ligt voordat zij weg gaan.

Na installatie reken je de zonnepaneleninstallatie af bij de monteur. Om het je makkelijk te maken heeft hij een draagbaar pinautomaat bij zich, zodat je eenvoudig het bedrag kunt pinnen. Het enige dat je hoeft te doen is zorgen dat jouw pinlimiet hoog genoeg is om het bedrag in één keer te kunnen pinnen.

6. Service na aanschaf

Uiteraard houdt het na installatie niet op voor ons. 100% klanttevredenheid is waar wij voor staan! Je kunt altijd contact opnemen met jouw contactpersoon. We helpen je ook graag om de installatie aan te passen op jouw veranderde situatie in de toekomst.