Jouw zonnepanelen verzekeren?

Jouw zonnepanelen verzekeren?

Liggen de zonnepanelen op je eigen gekochte woning? Dan vallen de zonnepanelen in de meeste gevallen onder jouw bestaande opstalverzekering van de woning. Informeer wel altijd voor de zekerheid of dit het geval is. Belangrijk is om aan te geven of je panelen aan het dak gemonteerd zijn. Zonnepanelen staan meestal los op een plat dak. Wanneer ze los liggen zijn ze geen onderdeel van het onroerend goed en is de kans groot dat zij niet zijn gedekt door jouw opstalverzekering.

Wanneer je geen eigenaar bent van de woning is het verstandig om te kijken of er voor jou een extra verzekering nodig is. Heb je een huurwoning en inboedelverzekering dan is de kans groot dat zonnepanelen niet zijn gedekt.

Diefstal van zonnepanelen

Ook moet je rekening houden met diefstal. Zonnepanelen zijn immers gemakkelijk te demonteren zonder inbraakschade achter te laten. Veel verzekeringen hebben de voorwaarde dat inbraakschade aanwezig moet zijn. Houdt dus rekening met het feit dat je verzekeringsmaatschappij wellicht diefstal van de panelen zonder inbraakschade niet verzekerd. Inbrekers richten zich vaak op daken die niet goed zichtbaar zijn. Dit zijn veelal platte daken, ook omdat daar de demontage een stuk makkelijker gaat.

Bij zware storm of hagelstenen kunnen jouw zonnepanelen ook beschadigen. Sommige verzekeraars sluiten schade bij natuurrampen uit. Bekijk goed in je polis of de opstalverzekering of zware storm gedekt is.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?
Vraag dan nu een offerte aan.

Ook verdienen met zonnepanelen?

  • Verdien gemiddeld € 1200,- per jaar

  • Gegarandeerd de beste Prijs

  • Binnen 2-6 weken geinstalleerd