Alles over de financiering van zonnepanelen

Alles over de financiering van zonnepanelen

De investering in zonnepanelen is er één met een gegarandeerd rendement. Maar zoals bij iedere investering gaan de kosten ook hier voor de baten uit. Toch zijn er verschillende manieren om zonnepanelen te financieren. Zo hoef je niet het volledige bedrag zelf op te brengen. Hoe gaat dit in zijn werk? Lees snel verder!

BTW-teruggave op zonnepanelen

Over zonnepanelen betaal je 21% BTW. Het voordeel is dat je over de gehele investering BTW kunt terugvragen. Dit levert je al snel een aardig bedrag op! Bij bijvoorbeeld 10 zonnepanelen ontvangt je circa € 750,- teruggave. Bij 18 panelen circa € 1.250,-.

Bij Zonnig Groen hoeft je de BTW-teruggave niet zelf te regelen. Wij maken het je makkelijk doordat wij dit laten verzorgen door een gespecialiseerd bedrijf.

Subsidies voor zonnepanelen

Momenteel zijn er geen landelijke subsidies op zonnepanelen. Als er subsidie beschikbaar is gesteld in jouw gemeente kun je dit terugvinden op de website van jouw gemeente. Lees hier meer over subsidies op zonnepanelen.

Duurzaamheidslening voor zonnepanelen

Als je zelf niet over voldoende kapitaal beschikt om zonnepanelen aan te schaffen, is een lening een goede optie. Voor leningen met een duurzame insteek zijn groene leningen beschikbaar. Dit zijn leningen voor bijvoorbeeld zonnepanelen en zonneboilers.

Er zijn verschillende groene leningen die vaak hun oorsprong vinden in initiatieven vanuit het Rijk. Het voordeel van groene leningen zijn de lage rentes. Je kunt een groene lening gebruiken in combinatie mét BTW teruggave. Lees hier alles over de duurzaamheidslening voor zonnepanelen.

Meer informatie?

Heb je vragen of wil je meer informatie over zonnepanelen of de financiering ervan, neem dan contact met ons op. Ben je benieuwd wat zonnepanelen op jouw woning kosten? Vraag dan een gratis en vrijblijvende prijsopgave aan! Wij helpen je graag verder!

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?
Vraag dan nu een offerte aan.

Ook verdienen met zonnepanelen?

  • Verdien gemiddeld € 1200,- per jaar

  • Gegarandeerd de beste Prijs

  • Binnen 2-6 weken geinstalleerd