Wat zijn polykristallijne zonnepanelen?

Wat zijn polykristallijne zonnepanelen?

Polykristallijne zonnepanelen, ook bekend als multikristallijne zonnepanelen, bestaan ten opzichte van monokristallijne zonnepanelen uit meerdere grove kristallen. Doordat de cellen in dit paneel uit meerdere kristallen bestaat wordt er minder zonlicht omgezet in elektriciteit dan bij de monokristallijne panelen. Dit omdat de losse kristallen onregelmatig op elkaar aansluiten en dus het zonlicht minder goed op kunnen vangen.

Het verschil in rendement (de mate waarin zonlicht wordt omgezet in elektriciteit) is enkele procenten. De polykristallijne panelen zijn te herkennen aan de blauwe kleur en het mozaïek-achtige patroon die te zien is in het zonnepaneel. Deze zonnepanelen zijn wat goedkoper in aanschaf dan de monokristallijne zonnepanelen.

Monokristallijne zonnepanelen in ons assortiment

Naast de “gewone” polykristallijne zonnepanelen bieden wij ook de glas-glas zonnepanelen van AEG aan. Dit is een speciale uitvoering onder de polykristallijne panelen. Wij bieden deze aan in 325 Wp. De voordelen van glas-glas zonnepanelen ten opzichte van andere zonnepanelen zijn dat zij de grootste belastbaarheid van mechanische invloeden van buitenaf hebben en dat zij een grote resistentie tegen weersinvloeden hebben. Ook hebben zij een betere bescherming tegen prestatievermindering.

Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen en adviseren je graag!

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?
Vraag dan nu een offerte aan.

Ook verdienen met zonnepanelen?

  • Verdien gemiddeld € 1200,- per jaar

  • Gegarandeerd de beste Prijs

  • Binnen 2-6 weken geinstalleerd