Wat kosten zonnepanelen?

Wat kosten zonnepanelen?

Rendement, terugverdientijd, lagere energierekening. Deze woorden zal je veelvuldig tegenkomen wanneer je je oriënteert op zonnepanelen. Dit zijn echter allemaal resultaten van zonnepanelen. Maar je wilt natuurlijk graag vooraf goed inzichtelijk hebben wat zonnepanelen kosten, en dat is logisch.

Als je een beetje handig bent met de zoekmachines komt je al redelijk snel een prijs per zonnepaneel tegen. Je zult zien dat er verschillende prijsklassen zijn en dat de prijs per zonnepaneelmerk erg kan verschillen. Het is alleen wel belangrijk om je te realiseren dat enkel een zonnepaneel niet volstaat. Om te profiteren van zonne-energie heb je namelijk een hele zonnepanelen installatie nodig. Daarnaast is goedkoper vaak niet beter. Je wilt uiteraard ook kwaliteit. Een lage prijs is natuurlijk erg aantrekkelijk, maar doe altijd goed onderzoek naar wat je wordt aangeboden.

De kosten van zonnepanelen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Hoeveel zonnepanelen wil je laten plaatsen of wat is het gemiddelde elektriciteitsverbruik in kWh? Een goede indicatie van de gemiddelde prijzen van zonnepanelen per merk met 10 zonnepanelen zie je hieronder. Dit is inclusief omvormer.

Type zonnepaneel Gemiddelde kostprijs per 10 panelen
AEG Monokristallijn Ongeveer € 3.470,-
AEG Polykristallijn Ongeveer € 3.034,-
DMEGC Monokristallijn Ongeveer € 3.036,-

Hoe wordt de prijs bepaald?

Prijs is afhankelijk van jouw wensen en de mogelijkheden die jouw dak biedt. In alle gevallen zullen wij in eerste instantie bekijken wat er technisch mogelijk is op het dak van jouw woning. Zodra dit in kaart is gebracht blijven er drie vragen over;

  • Wat vind je mooi?
  • Wat is jouw energieverbruik?
  • Wat is jouw budget?

Met deze informatie maken wij een prijs voor je op.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?
Vraag dan nu een offerte aan.

Ook verdienen met zonnepanelen?

  • Verdien gemiddeld € 1200,- per jaar

  • Gegarandeerd de beste Prijs

  • Binnen 2-6 weken geinstalleerd